"Iubirea are mai multe chipuri. Ea poate să se exprime intelectual, prin vorbe sau prin scris; emotiv, prin sentimente de emoție și de dragoste, fizic, prin mângâieri, sărutări sau prin ceea ce se numește "a face dragoste". Experiența iubirii este, deci, completă numai atunci când se regăsesc toate cele trei aspecte. Dacă relația există în mod unic, fără latura intelectuală, ea încetează să fie stimulantă, după un anumit timp. La fel, dacă iubirea se situează în principal la nivel fizic și fără o afecțiune adevărată, relația se epuizează și moare, la fel ca o relație pur intelectuală" (Citat din maestrul Hilarion)!


Pentru a stabili în ce măsură partenerii unui cuplu sunt capabili să se contopească în vârtejul unei iubiri plenare, este necesară realizarea temei compuse.


Harta compusă reprezintă harta relației între două persoane, alcatuită din toate elementele celor două teme natale.

Harta cerului compusă releva scopul unei relații, planul ei, dharma cuplului (adică experiențele pe care cele două persoane trebuie să le trăiască împreună, în evoluția lor). 


În timp ce sinastria este un instantaneu care arată două persoane față în față, tema compusă evidențiază devenirea relației, potențialul său. După concepția holistică a astrologiei, potențialul relației dintre doi indivizi este superioară sumei potențialelor fiecăruia, luați separat. Tema compusă este necesară pentru o mai bună înțelegere a relației. Ea completează sinastria. Deseori se constată că două persoane care nu dispun de o sinastrie foarte favorabilă, prezintă o temă compusă bogată în posibilități si experiențe. Două persoane pot fi foarte diferite și să nu aibă decât puține lucruri în comun și totuși o viață comună este necesară deplinei exprimări și realizării potențialului lor într-un domeniu particular. Datorită acestui fapt nu va trebui judecată o sinastrie ca defavorabilă, fără a interpreta tema compusă.


Cu alte cuvinte, sinastria arată doi indivizi față în față; fiecare are karma sa. În momentul când cele două persoane se căsătoresc, karma lor devine o karmă comună. De exemplu: el are mulți bani, iar ea are locuință. Cât timp nu se căsătoresc el va avea mulți bani iar ea locuință. După căsătorie, el va cheltui o parte din bani pe diferite lucruri necesare în casă iar ea va împărți casa cu el. Scăderea sau creșterea cantității de bani va influența pe amândoi iar distrugerea casei într-un cutremur, la fel. Se știe că anumite cupluri se înțeleg mai bine după ce se căsătoresc iar altele, deși au fost împreună mulți ani, după ce se căsătoresc, la puțin timp se despart definitiv. Vom încerca să vedem prin acest studiu astrologic relațional complex care este situația voastră. Presupun că ați comandat deja sinastria și că ați studiat-o.


Semnificația caselor astrologice în astrograma compusă:


 • Casa întâia arată impresia pe care cuplul o face în exterior. O casă întâi încărcată indică un cuplu celebru sau care caută să strălucească, dar va fi instabil. Alteori relația va avea un puternic impact asupra vieții fiecăruia dintre voi. Casa întâia reprezintă doar imaginea aparentă a cuplului și nu fața lui adevarată.
 • Casa a doua arată finanțele, posesiunile și valorile comune, precum și valoarea pe care membrii cuplului o acordă relației lor. Este casa senzualității, a nevoii de stabilitate, a gusturilor, a sentimentelor. O importantă casă a doua subliniază un același simț al valorilor care aduce soliditate relației.
 • Casa a treia arată tipul de comunicație ce există în sânul relației, modelele de gândire, deplasările, scrisul sau curierul. O casă a treia importantă (ce conține Soarele, Luna sau pe Venus) subliniază o excelentă înțelegere și afinități intelectuale. O prea mare accentuare a acestei case slăbește schimbul emoțional, ceea ce poate distruge o relație sentimentală (dar nu și o relație pur intelectuală).
 • Casa a patra arată rădăcinile relației în sens geografic, dar și în sens emoțional și psihic, chiar karmic. Casa a patra face referire la trecutul comun și la existențele anterioare comune. Ea reprezintă căminul, ambianța în care trăiește cuplul și emoțiile cele mai profunde și cele mai intime pe care cei doi le împărtășesc! O casă a patra importantă indică două persoane care pot să se exprime și să trăiască sentimente foarte intime în cămin.
 • Casa a cincea reprezintă aventurile amoroase, legăturile, copiii, creativitatea, distracțiile și vacanțele. Informează despre capacitățile de exprimare în cuplu. O puternică casă a cincea permite o iubire naturală, simplă, înfloritoare. Este mai favorabilă aventurii sentimentale decât căsătoriei.
 • Casa a șasea reprezintă toate felurile de limitări, de sarcini și responsabilități. Arată viața cotidiană a cuplului și indică obligațiile plăcute sau neplăcute, ale relației. O casă a șasea puternică favorizează o relație profesională și defavorizează o uniune (căsătorie din datorie). Leagă uneori dragostea cu munca sau lucrul cu sănătatea.
 • Casa a șaptea reprezintă uniunea, asociația, căsătoria și contractele. Reprezintă locul în care cele două persoane doresc să schimbe, să împartă și să funcționeze ca o unitate. O importantă casă a șaptea favorizează durabilitatea oricarei relații. Este casa în care cele două persoane pot să se completeze reciproc. O casă a șaptea ce conține Soarele sau Venus, poate îndica o căsătorie. Favorizează relația de îndrumare. O casă a șaptea delicată, relevă doi adversari (sport) sau doi dușmani.
 • Casa a opta reprezintă o legătură sexuală și puternic emoțională. Este casa capitalurilor, a finanțelor (cu casa a doua), a crizelor, a transformărilor, a esoterismului și a legăturilor karmice. Ea informează despre banii ce vin de la persoane exterioare cuplului. O casă a opta puternică relevă un atașament puternic, o importantă relație (adesea karmică) care va modifica profund viața celor două persoane. Arată legături ce trec dincolo de moarte.
 • Casa a noua arată aspirațiile cuplului, evoluția acestuia, comunicarea profundă între parteneri, credințele lor, călătoriile. Ea indică viziunea globală asupra lumii, împărtășită de cuplu. O puternică casă a noua permite comunicarea la un nivel spiritual înalt. Arată, de asemenea, înțelegerea de care fac dovadă cele două persoane, unul față de altul. Este capitală pentru orice relație cu tendință intelectuală (cu casa a treia) sau spirituală.
 • Casa a zecea arată scopurile sociale comune, o eventuală carieră comună, statutul social al relației. Indică viața publică a cuplului. Este importantă pentru orice relație profesională. Desemnează scopul relației. Subliniază ceea ce au de făcut împreună acele două persoane, ceea ce trebuie să genereze, să producă relația lor. Scoate în evidență principala motivație a cuplului. Scopul relației este urmărit mai mult sau mai puțin conștient, după cum indică planetele prezente în această casă.
 • Casa a unsprezecea reprezintă prietenii și relațiile cuplului. Informează asupra proiectelor și speranțelor comune. Influențează durabilitatea relației. Ea este importantă pentru orice relație sentimentală, căci ea arată că cele două persoane încearcă nu numai o legătură sentimentală, ci și o legătură amicală. O casă a unsprezecea bună favorizează căsătoria. Reprezintă casa cauzelor umanitare, a altruismului, a parapsihologiei și a astrologiei.
 • Casa a douăsprezecea reprezintă viața interioară a cuplului. Ea informează asupra a tot ce nu este exprimat, asupra gândurilor secrete și asupra sacrificiilor. Relevă datoriile karmice. O casa a douăsprezecea puternică este rareori favorabilă, mai ales la nivel psihologic sau spiritual între profesor și elevul său, sau între terapeut și pacientul său. Într-o relație marcată de casa a douăsprezecea există întotdeauna o parte care rămâne ascunsă și care minează relația. Ea cere multe eforturi și luciditate pentru a conștientiza ceea ce ea conține.

Ce conține acest studiu astrologic:


 • Introducere
 • Situarea și interpretarea ascendentului compus
 • Interpretarea planetelor în case și a aspectelor dintre planetele astrogramei compuse

Datele de care am nevoie pentru realizarea astrogramei compuse:


Data și ora de naștere (ora cât mai precis cu putință) și locul nașterii pentru ambele persoane.

Numele și prenumele celor două persoane.

Momentul de început al relației și locul unde relația se va desfășura (unde ve-ți locui după căsătorie).


Acest studiu astrologic se intinde in general cam pe 7-15 pagini.

 

Prețul unei astrograme compuse: 0,00 RON

 

 

Data ultimei actualizări a site-ului WWW.ASTRONIDA.COM