Astrologia este una dintre cheile metafizicii. Poziția sa în cadrul știintelor oculte este extrem de importantă. Prin intermediul astrologiei se pot înțelege multe aspecte ale hermetismului, deci, implicit și ale aplicației practice a filosofiei hermetice - alchimia. Prin echivalența între planetele și semnele astrologice cu lamelele majore din TAROT, se realizează legătura cu ezoterismul iudaic (Kabbala, Zoharul, etc.). În același timp, prin implicațiile sale karmice, astrologia pune în acord ezoterismul occidental cu doctrinele orientale (yoga, budhismul, etc.).


Astrologia este o știință oculta, ale cărei origini sunt mai mult sau mai puțin cunoscute. În mod convențional se consideră că astrologia provine de la caldeeni. Cunoștințele despre caldeeni sunt în prezent relativ confuze, nebuloase, dar se știe cu precizie că egiptenii și grecii antici au avut contribuții decisive la sistematizarea astrologiei, așa cum o cunoaștem astăzi.


În domeniul astrologiei, în Evul Mediu au excelat în domeniu Paracelus, Regiomontanus și faimosul profet Nostradamus.  Acestuia din urma i se atribuie deținerea unor informații oculte extrem de misterioase, chiar a unor documente evreiești foarte vechi. 

Prin multiple schimburi culturale și spirituale derulate în ultimele decenii, Occidentul a venit în contact cu aceste date ale astrologiei orientale, apărând astfel astrologia karmică occidentală.  Prin ce se deosebește astrologia karmică de cea clasică?  În primul rând prin admiterea faptului că înaintea acestei vieți spiritul nostru a fost de mai multe ori pe Pământ, în numeroase vieți anterioare.


Despre reîncarnare:

“Nimic în univers nu se pierde, totul se transformă; sufletul transmigrează și, trăgând în jurul său atom cu atom, el își reconstruiește un nou trup.” 

Reîncarnarea nu este o credință, o teorie sau un subterfugiu psihologic în fața finalității sinistre care este moartea. Ea este un fenomen guvernat de legi precise care ne permit o mai bună înțelegere a drumului pe care îl parcurgem în viețile noastre succesive.


Înțelepții Orientului afirmă că pentru cunoașterea adevărului ce se ascunde în noi este necesară asimilarea a trei discipline care nu sunt foarte accesibile Occidentului: concentrarea, contemplația și meditația. Numai așa ne-am putea aminti cine suntem noi cu adevărat și, într-una dintre etapele acestui demers inițiatic ne-am putea aminti viețile noastre anterioare.


Vei spune că în urma unor astfel de experiențe ai putea deveni o persoană care reunește mai multe identități, mai multe personalități. Dar oare nu este ața? Nu simțim de nenumărate ori acele multiple e-uri din noi care deseori ne produc contradicții în propria ființă? Avantajul ar fi însă că ne-am aminti toate aptitudinile trecute și toate experiențele pe care le-am avut într-o alta viață și am putea avea astfel acces la o memorie colosală care ne-ar putea transforma în supraoameni. În plus, am avea șansa imensă să intuim că dincolo de toate aceste personalități care se schimbă de la o viață la alta, ceva din noi rămâne întotdeauna neschimbat, acea scânteie luminoasă, Sinele divin care este, de fapt, adevăratul nostru Eu.


Ca orice demers știintific, și în cazul reîncarnării există o serie de argumente care pot susține această teorie milenară. Iată parerea mea:


O ordine cu adevărat morală presupune în mod necesar ideea unei vieți anterioare vieții actuale. Altfel, nu este posibil de explicat inegalitatea șanselor, diversitatea tulburătoare a situațiilor morale și a destinelor individuale. Trebuie admis că faptele bune sau rele dintr-o viață anterioară sunt cauza destinului actual al omului. Altfel, aceasta s-ar datora fie întâmplării, fie unui Dumnezeu nedrept… Reîncarnarea este, deci, necesară pentru a da omului o explicație satisfăcătoare despre el-însuși și despre viața pe care o trăiește.

 

De multe ori, oamenii se întreab㠓de ce mi se întâmplă toate astea tocmai mie”? Puțini știu însă că nimic nu este întâmplător, totul este o necesitate care are la bază legea universală a karmei.


O ordine cu adevărat morala a lumii presupune în mod necesar ideea unei vieți după această viață. Dacă n-ar fi așa, atunci cum va veni acea recompensă liniștitoare, pe care atâția oameni o așteaptă în mod îndreptățit? Cum se poate ajunge la dezvoltarea perfecțiunii morale a omului, dacă posibilitatea unei alte vieți nu-i este acordată ? Această doctrină îi permite, deci, omului să oprească tulburarea ordinii mondiale și, în cele din urmă, să scape de eternul ciclu de renașteri.


Admițând realitatea reîncarnării, astrologul va căuta în tema natală a unui individ indicii care vorbesc despre profesia și țara în care s-au derulat existențele precedente, aspecte care evidențiază diferite activități mai mult sau mai puțin benefice, glorioase, fericite sau nefericite, consumate în viața anterioară. Toate aceste elemente au condus la crearea karmei care urmează să fie depășită (sau nu!) în existența prezentă. În acest fel se descoperă explicația multor, dacă nu a tuturor împrejurărilor și caracteristicilor vieții actuale.


Condiționările karmei create în nenumăratele vieți anterioare constituie cheia conjuncturilor prezentului.

Marele Yoghin Paramahansa Yogananda spunea: "Un copil se naște în ziua și la ora la care radiațiile cerești sunt în armonie matematică cu karma sa individuală. Horoscopul este un portret ce dezvaluie și revelează inalterabilul său trecut și probabilele sale rezultate viitoare."

După cum precizează Yogananda, nașterea oricărui individ, inclusiv momentul nașterii, nu sunt de loc întâmplătoare. Determinarea matematică despre care vorbește Yogananda se datorează concordanței între karma fiecărui individ și tema astrologică a fiecărei încarnări. Din karma globală a unui spirit se poate anihila doar o parte, iar dacă spiritul are o karmă foarte redusă - fiind deci foarte evoluat spiritual, aproape de obținerea eliberării finale - o anihilare a întregii karme restante devine posibilă.


Modul în care un spirit își va "consuma" încărcătura karmică într-o viață este stabilit prin liberul său arbitru, de comun acord cu îngerul său păzitor. Prin urmare, fiecare dintre noi ne-am ''ales'' înaintea nașterii, când ne aflăm în planul astral, țara, părinții profesia, toate reușitele și nenorocirile din viața aceasta și acest lucru prin fenomenul de REZONANȚĂ. Astfel, destinul liber ales prin fenomenul de rezonanță, deși ameliorabil, este înscris în horoscopul orei noastre de naștere.  Aceasta concordă cu pasajele din "Cartea tibetană a morților", în care se fac recomandări spiritului defunctului pentru a alege cât mai bune condiții, mai ales din punct de vedere spiritual, pentru viitoarea reîncarnare.


Astrologia karmică ofera și modalități concrete de depășire a diferitelor blocaje și limitări de natură karmică, ceea ce arată că astrologia karmică are și un important impact practic, deosebindu-se net de diferite filosofii sterile și fataliste.


Există trei legi de bază care motivează existența și ghidează omul de-a lungul evoluției sale:


1. Legea karmei

Legea karmei este acea lege universală care operează asupra tuturor ființelor, mai ales prin intermediul dualității, cum ar fi, de pildă, durerea și plăcerea. În conformitate cu această lege, fiecare gând, intenție, cuvânt sau acțiune, efectuate de corpurile noastre grosiere și subtile, trebuie să se reîntoarcă la ele. Viața este exact ca o oglindă ce reflectă înapoi, spre noi, tot ceea ce noi înșine mai întâi emitem, astfel încât să ne putem vedea, prin oglindire, în ceilalți din jur.  Dacă facem rău, de asemenea ni se va face rău. Dacă iubim, la fel, vom fi iubiți. Simplu vorbind, deci, ceea ce facem altora ni se va face, ulterior, în mod proporțional și nouă.

Cu ajutorul acestei legi învățăm și dobândim experiența de a nu mai greși. Când suferim, înțelegem cum se simt alții când noi înșine îi facem să sufere.  Invers, când suntem fericiți, vedem cum se simt ceilalți atunci când noi îi facem fericiți.  Dar, a învăța prin intermediul legii karmei, este un proces lent și dureros.


2. Legea Dharmei

Cand o fiinta e evoluat suficient de mult, ea va incepe sa actioneze, in continuare, mai cu seama prin intermediul legii dharmei sau legea datoriei universale. Desi ea continua sa invete prin intermediul legii karmei, totusi ea este foarte interesata sa faca ceea ce este divin si drept, netinand cont daca rezultatele respectivelor actiuni ii vor aduce sau nu un avantaj.  Durerea si placerea nu mai sunt atat de importante pentru ea. Fiinta este atunci motivata de un sens al actiunii juste.

Individul la care predomina simtul datoriei universale sau dharmic este interesat de evolutia tuturor si mai ales de nevoile celorlalti. El este deosebit de interesat in a se manifesta in spiritul legii dharmei, adica a ordinii universale, al armoniei cosmice si al lucrurilor drepte, aici, pe Pamant. Treptat, printr-un accentuat simt al datoriei universale, al adevarului si al actiunii corect infaptuite, el va incepe sa se identifice total cu intregul si intreaga armonie inefabila se va reflecta in el, dandu-i permanent o stare de fericire.


3. Legea Iubirii

In cele din urma fiinta va fi inspirata prin intermediul iubirii cosmice dezinteresate. Aceasta lege, legea iubirii, determina un sentiment euforic al comuniunii si al unitatii intre aspirantul la infinit si lumea ce-l inconjoara. El va inceta atunci sa se mai simta o entitate separata, cu dorinte egoiste.  Astfel el va iubi pe oricine si orice, daruind adesea spontan din inima tot ceea ce ar putea fi de folos cuiva. Actiunile sale nu mai sunt acum motivate de frica sau de dorinta unei plati, precum in cazul legii karmei ori de sentimentul datoriei, ca in cazul legii dharmei. Pur si simplu, aproape ca el nu mai percepe nici o diferenta intre propriile sale nevoi si acelea ale altora.

El nu mai face acum nici un efort pentru a se armoniza cu cei din jur, pentru ca, de acum inainte, pentru el nu mai exista "altii". Intocmai precum o mama plina de dragoste ofera copilului ei tot ceea ce acesta are nevoie, tot astfel si omul, actionand permanent sub inspiratia legii iubirii, va darui totul, plin de dragoste, lumii.

Aceste legi fundamentale sunt cuprinse, la un loc, in urmatoarele cuvinte ale marelui intelept Satya Sai Baba: " Amintiti-va mereu ca, atunci cand iubiti intens si detasat o alta persoana, in realitate, va iubiti intens si cu adevarat pe voi insiva, caci voi existati de asemenea in toti. "So Ham", El sunt Eu, spun yoghinii. Si oricand veti face un rau cuiva, mai devreme sau mai tarziu, voi veti fi aceia care veti suferi, iar cand veti insela pe cineva, voi sunteti - de fapt - cei inselati. Daca nu va veti face datoria divina, folosindu-va la maximum posibilitatile launtrice si inteligenta spre binele si fericirea celorlali si a voastra insiva, atunci trebuie sa stiti ca va inselati amarnic in fata propriului vostru ''Sine Nemuritor".

Un anumit individ este din punct de vedere astrologic Balanta, Leu sau Varsator daca Soarele este prezent in acel semn in momentul nasterii sale.  Soarele indica personalitatea profunda, constinta individuala, cu motivatiile si dorintele sale milenare.  Putem spune ca alegerea facuta de spirit de a se naste cu Soarele intr-un semn sau altul al zodiacului corespunde dorintei sale celei mai profunde.

Interpretarea karmica a hartii cerului tine de intreg ansamblul temei. Harta cerului individului este este o reflexie a modelului sau karmic, iar tema sa natala ne permite sa-l decodam. Harta cerului reprezinta deci karma, in toate elementele sale.  Exista karma negativa si karma pozitiva, prima fiind rezultatul erorilor diverse comise in precedentele existente, iar a doua fiind rezultatul actelor, sentimentelor, gandurilor care au permis evolutia spirituala a individului.

Karma pozitiva este reprezentata, in special, prin aspectele de sextil si trigon, prin Jupiter si, intr-o oarecare masura, prin Soare si Nodul Nord.

Karma negativa este reprezentata prin aspectele de cuadratura, de inconjunctie si de opozitie, prin Saturn, prin Pluton, prin Lilith (Luna Neagra), prin Nodul Sud si, intr-o oarecare masura, prin Luna si casele a sasea si a douasprezecea.

Capitolele pe care le cuprinde astrograma karmica sunt:


  • Notiuni introductive
  • Modele de repartitie planetara gasite in astrograma ta natala si interpretarea lor
  • Tipul predominant de karma in astrograma ta
  • Configuratiile planetare ale astrogramei tale natale si interpretarea acestora
  • Planete neaspectate si semnificatia acestora.
  • Regentii karmici Nord si Sud si karma generata de acestia
  • Interpretarea karmica a pozitiei planetelor in zodii
  • Interpretarea karmica a pozitiei planetelor in case

 

Nota

Acest tip de astrograma se intinde in general de 12-40 pagini, dar in cazul indivizilor cu o karma mai complicata poate fi mai mare.

 

Pret: 0,00 RON 


Data ultimei actualizări a site-ului WWW.ASTRONIDA.COM